|
2018-03-11 18:31:33, vasárnap
|
|
|
|
|
|
Tiroli gesztenyés szelet
Hozzávalók:
Tészta:
8 dkg margarin
10 dkg porcukor
1 csomag vaníliás cukor
2 tk rumaroma
1 csipet só
3 tojás
25 dkg gesztenyemassza
10 dkg csokoládé
8 dkg finomliszt
1 csomag sütőpor
Krém:
300 ml hideg Meggle cukrászhab (habtejszín)
5 dkg porcukor
2 ek cukrozott kakaópor
25 dkg gesztenyemassza
1 habfixáló
2 ek rumaroma
Díszítés:
5 dkg csokireszelék
1 dl Meggle cukrászhab (habtejszín)
10 dkg kandírozott meggy
Elkészítése:
Tészta készítése:
A tojásokat szétválasztjuk. A tojásfehérjét 5 dkg porcukorral kemény habbá verjük.
A margarint kihabosítjuk az 5 dkg cukorral, a vaníliás cukorral, a csipet sóval, a tojások sárgájával és az aromával. Ha kész, keverjük bele a gesztenyemasszát is.
A liszthez adjuk hozzá a sütőport keverjük el, és adjuk a gesztenyés-vajas masszához. Dolgozzuk jól össze, majd forgassuk bele apránként a felvert tojáshabot, végül pedig a durvára vágott csokoládét is.
Egy 20×30 cm-es tepsit béleljünk ki sütőpapírral, öntsük bele a tésztát, és 180 fokra előmelegített sütőben 30 perc alatt süssük készre.
Krém készítés:
A krémhez a tejszínt a cukorral, a rumaromával és a kakaóporral kemény habbá verjük. Adjuk hozzá a habfixálót és a gesztenye masszát is, és alaposan dolgozzuk ki.
A kihűlt süteményre kenjük rá a krémet, és szórjuk meg csokireszelékkel.
1 dl tejszínt verjünk kemény habbá, és díszítsük ezzel, valamint meggyszemekkel a sütemény tetejét |
|
|
0 komment
, kategória: SÜTEMÉNYRECEPTEK |
|
Címkék: gesztenyemasszát, csokireszelékkel, gesztenyemassza, meggyszemekkel, szétválasztjuk, csokireszelék, előmelegített, tojásfehérjét, kihabosítjuk, sütőpapírral, kakaóporral, rumaromával, kandírozott, elkészítése, porcukorral, hozzávalók, tojáshabot, cukrászhab, habtejszín, gesztenyés, csokoládét, sárgájával, süteményre, habfixálót, finomliszt, margarint, habfixáló, készítése, tojásokat, cukrozott, forgassuk, csokoládé, dolgozzuk, gesztenye, béleljünk, díszítsük, tojásokat szétválasztjuk, margarint kihabosítjuk, vaníliás cukorral, csipet sóval, tojások sárgájával, liszthez adjuk, sütőport keverjük, gesztenyés-vajas masszához, felvert tojáshabot, durvára vágott, 20×30 cm-es, kakaóporral kemény, gesztenye masszát, kihűlt süteményre, sütemény tetejét,
|
|
|
|
tojásokat szétválasztjuk, margarint kihabosítjuk, vaníliás cukorral, csipet sóval, tojások sárgájával, liszthez adjuk, sütőport keverjük, gesztenyés-vajas masszához, felvert tojáshabot, durvára vágott, 20×30 cm-es, kakaóporral kemény, gesztenye masszát, kihűlt süteményre, sütemény tetejét, gesztenyemasszát, csokireszelékkel, gesztenyemassza, meggyszemekkel, szétválasztjuk, csokireszelék, előmelegített, tojásfehérjét, kihabosítjuk, sütőpapírral, kakaóporral, rumaromával, kandírozott, elkészítése, porcukorral, hozzávalók, tojáshabot, cukrászhab, habtejszín, gesztenyés, csokoládét, sárgájával, süteményre, habfixálót, finomliszt, margarint, habfixáló, készítése, tojásokat, cukrozott, forgassuk, csokoládé, dolgozzuk, gesztenye, béleljünk, díszítsük, masszához, apránként, sütemény, alaposan, cukorral, tejszínt, valamint, vaníliás, aromával, keverjük, liszthez, sütőport, készítés, porcukor, kakaópor, rumaroma, díszítés, margarin, felvert, tetejét, verjünk, durvára, tésztát, masszát, tojások, krémhez, sütőben, szórjuk, sütőpor, krémet, verjük, tiroli, vágott, kenjük, csomag, meggle, , ,
|
|
|
|
2024. április
| | Hét | Ked | Sze | Csü | Pén | Szo | Vas | |
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | |
8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | |
15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | |
22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | |
29 | 30 | |
| |
|
|
ma: |
0 db bejegyzés |
e hónap: |
0 db bejegyzés |
e év: |
0 db bejegyzés |
Összes: |
18977 db bejegyzés |
|
|
|
|
- Ma: 3108
- e Hét: 13605
- e Hónap: 23958
- e Év: 83211
|
|
|